Na hlavný obsah

Az egészségügyi tárca irányítása miatt bírálja a kormányt a Hlas és a Szövetség

A parlamenten kívüli Hlas és a Szövetség bírálja, hogy Michal Palkovič, az egészségügyi minisztérium új államtitkára, akit a tárca vezetésével bízott meg a kormány, a jövő hétig Mexikóban tartózkodik, ezért késik a kinevezése.

Az egészségügyi tárca irányítása miatt bírálja a kormányt a Hlas és a Szövetség
Richard Raši Foto: TARS

Richard Raši a Hlas alelnöke elmondta, sürgősen foglalkozni kell az egészségügyben uralkodó válságos állapotokkal. Raši, Eduard Heger megbízott kormányfőt is bírálta, amiért a tárca problémái helyett saját pártjának bemutatásával és kampányolással foglalkozik. Ezért arra szólította fel Zuzana Čaputová államfőt, hogy vonja vissza Heger megbízását és nevezzen ki szakértői kormányt.

Palkovič azonban azzal védekezik, hogy utazása már régóta tervben volt, ráadásul a kinevezéséről is akkor tájékoztatták őt, amikor már Mexikóban volt. Solymos László a Szövetségtől azt várja az új államtitkártól, hogy átértékeli a kórházak felújítására szóló helyreállítási tervet. „Hónapok óta kérdezzük, mi lesz a déli régiók kórházaival. Az emberek petícióban nyilvánították ki véleményüket a királyhelmeci, rimaszombati, komáromi és a nagykürtösi kórház megmentése érdekében. Választ azóta sem kaptak,” mondta Solymos.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban