Na hlavný obsah

A Smer felszólítja az államfőt, magyarázza el, hogyan fogja biztosítani a kormány működését

A Smer-SD felszólítja Zuzana Čaputová köztársasági elnököt, hogy magyarázza el, hogyan fogja biztosítani a kormány megfelelő működését.

A Smer felszólítja az államfőt, magyarázza el, hogyan fogja biztosítani a kormány működését
Robert Fico Foto: TASR

A párt bírálja, hogy Eduard Heger ideiglenes miniszterelnök és más miniszterek már egy választáson még nem szereplő pártban szolgálnak. Ezt Robert Fico pártelnök mondta keddi sajtótájékoztatóján. „Ma szükségünk van arra, hogy az elnökasszony átvegye a szlovák alkotmány szerint neki járó feladatokat és hatásköröket. Továbbra is azt mondjuk, hogy az előrehozott parlamenti választások időpontjának szeptember 30-ról július 1-jére való módosításának feltételei soha nem teljesültek annyira, mint ahogyan Eduard Heger sajtótájékoztatója után“ – mondta Fico.

Arra is kíváncsi, hogy Čaputová hogyan látja a felelős kormány működőképességét. Fico szerint az államfő még ezen a héten kinevezhetné az ügyvezető kormányt. A Smer kész tárgyalni az ügyvivő kormány támogatásáról. Ennek feltétele, hogy az előrehozott választást június végére, július elejére tűzzék ki. Fico szerint az új Demokraták párt, amelynek Heger az elnöke, az OĽANO vezetőjének, Igor Matovičnak a megrendelésére jött létre.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban