Na hlavný obsah

Ma sem tudták megnyitni az előre hozott választás korábbi időpontjáról szóló parlamenti ülést

Az előrehozott választás időpontjának megváltoztatásáról és a MiG 29-sek Ukrajnának történő szállításáról szóló két pontot a következő rendes ülés napirendjébe iktatják be, ami március 14-én kezdődik.

Ma sem tudták megnyitni az előre hozott választás korábbi időpontjáról szóló parlamenti ülést
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Ma sem sikerült megnyitni a Smer által javasolt rendkívüli parlamenti ülést, melynek témája a választás időpontjának megváltoztatása, valamint a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának történő szállításának megvitatása lett volna. Az ülésnek már hétfőn meg kellett volna kezdődnie, de a plenáris ülés akkor sem volt határozatképes.

A parlament már reggel sem volt határozatképes, ezért a házelnök, Boris Kollár (Sme rodina) egyórás szünetet rendelt el. A szünet után a plénum ismét határozatképtelen volt, az ülés megnyitásához szükséges 76 képviselő helyett az első próbálkozás során csak 55-en, míg a másodiknál 57-en jelezték részvételüket.

A parlament alelnöke, Peter Pčolinský (Sme rodina) végül bejelentette, hogy a házelnök javaslatára a két pontot a következő rendes ülés napirendjébe iktatják be, ami március 14-én kezdődik. Az SaS és az OĽaNO tagjai a pártok korábbi nyilatkozataival összhangban hétfőn és kedden sem támogatták az ülés megnyitását.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban