Na hlavný obsah

Határozatképtelen volt a parlament

Nem sikerült megnyitni a parlamentben a választások időpontjának előrehozásáról és az Ukrajnának adományozandó MIG-29-es vadászrepülőgépekről esedékes rendkívüli parlamenti ülést. A honatyák kedden újra próbát tesznek az ülés megnyitására.

Foto: TASR

Határozatképtelen volt a törvényhozás, ezért nem nyitották meg február 27-én, hétfőn a választások időpontjának előrehozásáról és az Ukrajnának adományozandó MIG-29-es vadászrepülőgépekről esedékes rendkívüli parlamenti ülést.

A képviselők másnap, február 28-án, kedden 9:00-kor újabb kísérletet tesznek majd az ülés megnyitására.

Az ülés összehívását a Robert Fico vezette, ellenzéki Smer-SD kezdeményezte. Fico pártja azt szeretné elérni, hogy a szeptemberi dátum helyett már június 24-én rendezzék meg az előrehozott parlamenti választásokat.

Az ülés második pontja egy olyan határozat elfogadása, amellyel a parlament egyet nem értését fejezné ki azzal, hogy Szlovákia MIG-29-es vadászgépeket adományozzon Ukrajnának.

A Smer-SD szerint a bukott, s jelenleg kizárólag korlátozott jogkörökkel bíró Heger-kabinet nincs feljogosítva arra, hogy döntést hozzon egy ilyen fontos kérdésben.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban