Na hlavný obsah

Németh Zsolt: Káčer keressen fel egy pszichiátert

A Szövetség képviselőivel is egyeztetett hétfőn Németh Zsolt (Fidesz), a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, miután részt vett a V4-es országok külügyi bizottságainak pozsonyi találkozóján.

Németh Zsolt: Káčer keressen fel egy pszichiátert
Foto: kulhonimagyarok.hu

A tárgyalást követő sajtótájékoztatón Németh reagált Rastislav Káčer szlovák megbízott külügyminiszter nemrégi kijelentésére, miszerint, ha Putyin legyőzné Ukrajnát, akkor Magyarország területi igényekkel lépne fel Szlovákiával szemben.

„Azt kell mondanom, rendkívüli mértékben aggódom az ő mentális egészségéért” – jelentette ki Németh Zsolt, aki a minisztert Ján Slotához, az SNS egykori elnökéhez hasonlította. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány egyértelműen megadta a tárcavezető kijelentésére a választ azzal, hogy berendelte a budapesti szlovák nagykövetet. Németh a sajtótájékoztatón arról is beszélt, a magyarok és szlovákok egymás számára nem veszélyt, hanem szövetségest jelentenek. „Mindenfajta olyan nézet, ami ezzel ellentétes, egyszerűen kútmérgezésnek tekinthető” – jelentette ki. (újszó)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban