Na hlavný obsah

A BBC két indiai irodájában tartott házkutatást az adóhatóság

Az indiai adóhatóság kedden házkutatást tartott a BBC újdelhi és mumbai irodájában, azt követően, hogy egy hete közzétette Narendra Modi indiai miniszeterlnökről szóló dokumentumfilmjét. A The Modi Question sugárzását, ill. közösségi hálón való terjesztését betiltották az országban.

Narendra Modi indiai miniszterelnök.
Foto: TASR/AP

Az indiai adóhatóság kedden házkutatást tartott a BBC újdelhi és mumbai irodájában – közölték a hatóság munkatársai.

Az intézkedést élőben közvetító indiai hírtelevízió információi alapján a hatóságok több BBC alkalmazott telefonját is elkobozták.

Az intézkedésre egy héttel azt követően került sor, hogy a BBC közzétette Narendra Modi indiai miniszeterlnökről szóló, The Modi Question című dokumentumfilmjét.

A filmben többek között azt vetik a miniszterelnök szemére, hogy sem ő, sem kormánya nem lépett fel elég hatékonyan a Nyugat-Indiában 2002-ben lejátszódó hindu és muszlim lakosok közt kirobbant harcok megfékezésére.

A dokumentumfilm sugárzását, valamint a vele kapcsolatos hírek közösségi oldalakon való terjesztését betiltották az országban, a rendőrség pedig több olyan diákot is őrizetbe vett, akik a tilalom ellenére megnézték a filmet.

(Napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban