Na hlavný obsah

Lengvarský: Egyelőre nincs jele a Pozsonyi Egyetemi Kórház munkatársai tömeges távozásának

Vladimír Lengvarský megbízott egészségügyi miniszter szerint egyelőre semmi jele annak, hogy a Pozsonyi Egyetemi Kórház munkatársainak tömeges távozása fenyegetne. A Bory Kórház megerősítette, hogy a nyitás időpontjához közeledve növekvő érdeklődést tapasztal, de nem csak a Pozsonyi Egyetemi Kórház alkalmazottairól van szó.

Vladimír Lengvarský megbízott egészségügyi miniszter a 2023. február 8-i kormányülésen
Foto: TASR

Vladimír Lengvarský megbízott egészségügyi minisztert tájékoztatták a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) egészségügyi dolgozóinak lemondásával kapcsolatos helyzetről, de egyelőre nincs jele tömeges távozásnak. „A helyzetet azonban természetesen figyelemmel kísérjük“ – biztosított a miniszter a február 8-i, szerdai kormányülés előtt.

„Intenzív kapcsolatban vagyok az UNB igazgatójával, Alexander Mayer úrral, arról is van információm, hogy az egészségügyi dolgozók több mint fele nem vette igénybe a stabilizációs hozájárulást. Egyelőre azonban semmi jele annak, hogy tömeges távozásokra kerülhetne sor „ – mondta a miniszter.

Az egészségügyi tárca vezetője tisztában van vele, hogy a helyzetet befolyásolja a Bory Kórház tervezett megnyitása. „Azt azonban még nem tudjuk, hogy ez milyen ütemben történik majd meg, a szerződéskötési kérelmet még nem nyújtották be“ – mutatott rá Lengvarský.

Ha az UNB alkalmazotti létszámát illetően jelentős kiesés fenyegetne, a miniszter kész kezelni a helyzetet. „Hiszem, hogy olyan eredményt érünk el, hogy az egészségügyi ellátás ne kerüljön veszélybe” – mondta.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház a közelmúltban emelkedett számú felmondást könyvelt el. Főként vezető beosztású alkalmazottakról, tapasztalt orvosokról és ápolókról van szó – közölte Alexander Mayer kórházigazgató arra a kérdésre válaszolva, hogy a nyitás előtt álló pozsonyi Bory Kórház kapcsán regisztrál-e felmondásokat az UNB. Kiemelte, új alkalmazottakat is felvesznek.

A Bory Kórház a TASR hírügynökségnek megerősítette, hogy a nyitás időpontjához közeledve növekvő érdeklődést tapasztal az új kórházban való munkavégzés iránt, de nem csak a Pozsonyi Egyetemi Kórház alkalmazottairól van szó.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban