Na hlavný obsah

Az Egészségügyi Minisztérium a rendelők pótfinanszírozásban állapodott meg az orvoskkal

A miniszterelnök a pénteki tárgyalás után kijelentette, hogy a pácienseknek nem kell majd díjat fizetni a kivizsgálásért. Nem mindenki elégedett a megegyezéssel.

Az Egészségügyi Minisztérium a rendelők  pótfinanszírozásban állapodott meg az orvoskkal
Vladimír Lengvarský Foto: TASR/Martin Baumann

Sikerült megegyeznie az Egészségügyi Minisztériumnak (MZ) és a rendelőknek az ágazat pótfinanszírozásában. A rendelők finanszírozására további 283 millió eurót költenek. A forrásokat arányosan osztják el az általános és speciális járóbeteg-ellátást biztosító rendelőintézetek között. Ezt Eduard Heger (OĽANO) megbízott kormányfő közölte a pénteki tárgyalás után.

Hozzátette: a pácienseknek nem fog kelleni díjat fizetnie a kivizsgálásért.

„Még tárgyalnunk kell a Gazdasági Minisztériummal, hogy miként tudjuk biztosítani, hogy a rendelők ne érezzék meg a megnövekedett energiaköltségeket” – magyarázta Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) megbízott egészségügyi miniszter. Jaroslava Orosová, a Járóbeteg-ellátást Nyújtók Szövetségének (ZAP) elnöke hangsúlyozta: egyelőre feltételes egyezségről van szó.

Az orvosok azonban így sem teljesen elégedettek. Jaroslava Orosová, a Járóbeteg-ellátást Nyújtók Szövetségének elnöke hangsúlyozta: egyelőre feltételes egyezségről van szó. Marián Šóth, a Magánorvosok Társulásának elnöke szerint az egyezségnek köszönhetően sikerült elérni, hogy az egészségügyi ellátás továbbra is elérhető legyen, ezzel együtt úgy fogalmazott, ez az összeg csak a rendelők túlélésére lesz elég, de valódi fejlesztésekre nem.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban