Na hlavný obsah

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága szerint 2023-ban „iszonyatos szenvedésekkel“ kell szembenéznie a világnak

A bolygó számos pontjá éhinség fenyegeti. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának igazgatója, Mirjana Spoljaricová szerint Szomáliát fenyegeti az egyik legnagyobb veszély.

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága szerint 2023-ban „iszonyatos szenvedésekkel“ kell szembenéznie a világnak
Foto: TASR/AP

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) arra hívta fel a figyelmet, hogy 2023-ban a világnak „iszonyatos szenvedésekkel“ kell szembenéznie, főként a bolygó számos pontján kitörő éhínség következtében. Ezt a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának igazgatója, Mirjana Spoljaricová mondta szerdán – jelentette az AFP.

„Nem látunk semmit, ami enyhíthetné a humanitárius problémákat, amelyek óriási méreteket ölthetnek. Kevesebb lesz az élelmiszer, és az árak is emelkedni fognak – elsősorban a műtrágyahiány és a klímaváltozás előrehaladása miatt“ – mondta Spoljaricová genfi ​​sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy Szomáliát tartja az egyik legkockázatosabb országnak.

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága által üzemeltetett négy szomáliai kórházban az utóbbi időben megnövekedett az erőszak és nagyon sok az alultápláltságban szenvedő gyermek.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban