Na hlavný obsah

25 milliós eurós programot fogadott el a belarusz demokratikus törekvések támogatására az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság szerdán új, 25 millió eurós programot fogadott el a belarusz demokratikus törekvések támogatására, a segélyt a civil társadalom képviselőinek, diákoknak és egyetemeknek juttatja el a brüsszeli testület.

25 milliós eurós programot fogadott el a belarusz demokratikus törekvések támogatására az Európai Bizottság

A bizottság sajtóközleménye szerint a finanszírozás célja, hogy támogassa a belarusz civil társadalom aktivistáinak tevékenységét, a demokratikus változások és az emberi jogok előmozdítása érdekében. Az uniós támogatásnak köszönhetően az aktivisták folytatni tudják munkájukat annak ellenére, hogy az országban az elnyomás és az emberi jogok folyamatos megsértése miatt a helyzet nagyon nehéz, áll a testület sajtóközleményében. Az új uniós program emellett elősegíti a korszerű, minőségi oktatáshoz, képzéshez való hozzáférést, például ösztöndíjprogramon keresztül.

Az Európai Bizottság a 2020-as belarusz elnökválasztás, és az azt követő tiltakozások óta mintegy 100 millió euró támogatást biztosított a belarusz népnek, a belarusz rezsim áldozatainak, a független médiának, az egészségügynek, és a kultúrának.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban