Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Több fronton is van oka az aggodalomra az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek tömörülésének. A párt támogatottsága egy ideje már zuhanásnak indult, mostanra pedig soha nem látott mélységekbe süllyedt. Roman Mikulec belügyminiszter már többször megpróbálták visszahívni, eddig sikertelenül, az illegális migráció kezelése azonban akkora falatnak bizonyult, hogy a politikus belebukhat. Az Alkotmánybíróság pedig továbbra sem jutott döntésre Igor Matovič családtámogatási csomagja kapcsán.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Egy friss felmérés szerint A 2020-as választáson toronymagasan győzedelmeskedő OĽaNO a szavazatok mindössze 7 százalékát kapná, ha most tartanának választásokat. A kormánykoalíció legerősebb tagja egy gyengébben muzsikál a felméréseken.

Az SaS képviselői nem vesznek részt a Smer-SD által kezdeményezett, Roman Mikulec belügyminiszter leváltásáról esedékes jövő heti parlamenti szavazáson. Richard Sulík pártelnök szerint Roman Mikulec (OĽaNO) nem jó belügyminiszter, visszahívásáról azonban csak november végén hajlandó tárgyalni. Pénteken Juraj Krúpa is bírálta Roman Mikulec belügyminisztert a migrációs krízisre adott késedelmes reakciója miatt, egyúttal közölte, mindenképpen a menesztése mellett szavazna.

Igor Matovič (OĽaNO) ún. családtámogatási csomagját az Alkotmánybíróság vizsgálja, Zuzana Čaputová államfő kezdeményezésére azt vizsgálták, a gyorsított eljárásban elfogadott intézkedéscsomag összhangban van-e az alkotmánnyal. Ivan Fiačan, az Alkotmánybíróság elnöke közölte, a tárgyalás következő időpontjáról írásban tájékoztatják a nyilvánosságot.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban