Na hlavný obsah

212 millió eurót osztanak szét kórházak rekonstrukciójára

Ezt Eduard Heger miniszterelnök és Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter jelentette be a keddi sajtótájékoztatóján.

212 millió eurót osztanak szét kórházak rekonstrukciójára
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Az Egészségügyi Minisztérium felhívást tett közzé a kórházak rekonstrukciós tervéből a kórházak újjáépítésére és építésére irányuló, ötmillió eurót meghaladó projektek számára. Ezt Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök és Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter jelentette be keddi sajtótájékoztatóján. A felhívás keretében összesen több mint 212 millió eurót osztanak szét.

A minisztérium eredetileg szeptemberben jelentette volna be a felhívást. A tárca szerint a felhívás célja egy modern, hozzáférhető és hatékony kórházhálózat létrehozása, amely minőségi egészségügyi ellátást, a személyzet számára vonzó környezetet és egészséges gazdálkodást biztosít.

„Ezt a felhívást egy másik, összesen 53 millió euró értékű, kisebb projektekre irányuló felhívás követi majd“ – tette hozzá Heger. A minisztérium a következő hetekben tervezi meghirdetni az ötmillió euró alatti beruházásokra vonatkozó felhívást. A közeljövőben a minisztérium további nyolc pályázatot is be akar jelenteni a helyreállítási tervből.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban