Na hlavný obsah

A háttérhatalomban való hit elemészti Szlovákiát

Újabb felmérés igazolta, a szlovákiai társadalom valósággal át van itatva az összeesküvés-elméletekkel.

A háttérhatalomban való hit elemészti Szlovákiát

A nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetem (UCM) Bioetikai Központjának friss kutatása alapján a megkérdezettek 46,6%-a egyetértett az összeesküvés-elmélettel, mely szerint a koronavírus elleni oltás káros hatásait szándékosan eltitkolják a társadalom elől. Rendkívül sokan (45%) azonosultak azzal a kijelentéssel, mely szerint függetlenül attól, hivatalosan ki áll a kormányok élén a döntéseket háttérhatalmak hozzák meg.

„Ezen megállapítások összhangban vannak a Globsec 2020-ban Kelet- és Közép-Európa 10 országában végzett felmérésének eredményeivel, mely szerint átlagosan a válaszadók 56%-a hisz egy összeesküvés-elméletben, ami a legmagasabb arány az említett országok között” – véli Peter Sýkora, a központ igazgatója.

A felmérésből kiderült, Szlovákiában a „konspiráció-mutató” értéke 30,27, ami az egyik legmagasabb az összes olyan ország közül, ahol e módszertan szerint vizsgálták az adatokat, egy tavaly júniusában közzétett tanulmány szerint a 22 vizsgált ország közül Törökországban volt a legmagasabb a mutató értéke (25,29), míg a legalacsonyabbat (6,29) Dániában mérték.

Az egyetem a Focus közvélemény-kutató ügynökség közreműködésével, 1514 fő bevonásával végezte az adatgyűjtést, amire augusztus 10. és 21. között került sor.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban