Na hlavný obsah

A szavak is egyenértékűek a fegyverekkel

A kisebbségellenes erőszak évtizedek óta nem látott megnyilvánulásának lehettünk tanúi szerda este, amikor két ember veszítette életét vélhetően az az LMBTQ-közösséghez való tartozásuk következtében.

A szavak is egyenértékűek a fegyverekkel
Gyertyákkal emlékeznek a gyilkosság két áldozatára a Vár utcai szórakozóhely előtt. Foto: TASR/Pavol Zachar

Az egész országot mélyen megrázta a szerda esete történt tragédia, amikor egy az LMBTQI-közösség által kedvelt szórakozóhelyen egy fiatal meggyilkolt két embert és megsebesített egy harmadikat. Ezzel a kisebbségellenes erőszak egy olyan megnyilvánulásának lehettünk tanúi, amelyre Szlovákiában évtizedek óta nem volt példa. 

Eddig verbálisak voltak az ilyen jellegű támadások. A kommentszekciókban és az elkövető a saját közösségi felületein elég egyértelmű utalásokkal szolgált, folyamatos gyűlöletbeszédet terjesztett. Az elmúlt napok eseményeit tekintve, sokak számára továbbra se vált világossá, hogy a szavak is egyenértékűek a fegyverekkel. A politikusok szerepe is nagyban hozzájárul az ilyen tragédiákhoz, világszerte politikai programok épülnek arra, hogy „megállítsák az úgynevezett LMBTQI propagandát”.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban