Na hlavný obsah

Bártulajdonos: Ez egy tudatos támadás az LMBTQ+ közösség és Szlovákia biztonsága ellen

Elítélte az erőszakot és a gyűlöletet az iskola, ahová a lövöldöző járt.

Bártulajdonos: Ez egy tudatos támadás az LMBTQ+ közösség és Szlovákia biztonsága ellen
Roman Samotný, a bár tulajdonasa és Zuzana Čaputová államfő. Foto: TASR/Jaroslav Novák

„A Vár utcai lövöldözés tudatos támadás volt az LMBTQ közösség és Szlovákia biztonsága ellen” – jelentette ki Roman Samotný, annak a vendéglőnek a tulajdonosa, ahol a tegnap esti tragédia történt. Hozzátette, hogy a közösséget az egész országban támadások érik, és ezért több vezető politikus is felelős. Felszólította a nyilvánosságot, hogy gondolkozzon el a történteken. Az Inakosť kezdeményezés szerint Szlovákia történetében példa nélküli támadás érte az LMBTQ+ közösséget.

Elítélte az erőszak és a gyűlölet minden formáját és annak megnyilvánulásait az az iskola, ahová a szerda esti lövöldöző járt. A gimnázium Pozsony-Újváros városrészében van, kivételesen tehetséges gyerekek járnak oda. Az oktatási intézmény közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy a pozsonyi lövöldöző az iskola diákja volt.

A közleményben az áll, hogy nem voltak radikális vagy gyűlöletkeltő megnyilvánulásai. „Az iskolában nem hangoztatott ilyen nézeteket, nem próbálta ilyen irányban befolyásolni a többi diákot, és a tanítási órákon sem hangoztatott kirekesztő nézeteket“ – áll a közleményben.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban