Na hlavný obsah

Két ember meghalt egy szerda esti pozsonyi lövöldözésben

Lezárták az utcákat, és a rendőri helikoptereket is bevetették, egyelőre azonban nem sikerült elfogni az elkövetőt.

Két ember meghalt egy szerda esti pozsonyi lövöldözésben
Foto: Sita

Tegnap este hét órakor egy fiatal férfi tüzet nyitott Pozsony belvárosában, a Vártelek utcában (Zámocká ulica). A Sme hírportál értesülései szerint a lövések a Tepláreň nevű LMBTQ-bárban dördültek el. A lövöldözésben két ember halt meg, mindketten fiatal, 30 év alatti férfiak voltak.

A rendőrség előtt egyelőre nem ismert a támadó motivációja. A hatóságok szerint előfordulhat, hogy célzott támadásról volt szó. Miután az elkövető a lövöldözést követően elszökött a tett helyszínéről, rendőrségi razzia vette kezdetét. Lezárták az utcákat, és a rendőri helikoptereket is bevetették, egyelőre azonban nem sikerült elfogni az elkövetőt.

Az egyik helyi lakos elmondta, legalább hét lövést hallott a gyilkosság időpontjában. Zuzana Aufrichtová, Pozsony-Óváros polgármestere Facebook-bejegyzésben elítélte a bűncselekményt.
A közösségi oldalakon különféle információk terjednek. Egy anonim szerző, aki röviddel az ominózus eset előtt egy többoldalas, a zsidó és LMBTQ közösség elleni gyűlöletkeltő manifesztumot osztott meg a Twitteren, közvetett módon magára vállalta a merényletet.

„Ha mindenki, aki az én nézeteim szerint ugyanezt tenné, a probléma megoldódna“ – olvasható a bejegyzésben. A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy minimalizálják a meg nem erősített információk terjedését.

(sme, tasr, pravda, napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban