Na hlavný obsah

Holtan találták a pozsonyi lövöldözőt

Közzétett bejegyzései és kiáltványa szerint a támadást 2019 óta tervezte. Később egy rasszista indíttatású tömeggyilkosságra is készült.

Holtan találták a pozsonyi lövöldözőt
Foto: Sita

Holtan találták a rendőrök azt a fiatal férfit, aki tegnap tüzet nyitott Pozsony belvárosában, a Vártelek utcában (Zámocká ulica). A lövések a Tepláreň nevű LMBTQ-bárban dördültek el. A lövöldözésben két ember halt meg, mindketten 30 év alatti férfiak voltak.

A tettes röviddel az eset előtt egy többoldalas zsidó- és melegellenes manifesztumot osztott meg a Twitteren, majd a lövöldözés után ismét bejelentkezett a közösségi médián, ahol arról írt, hogy nem érez megbánást.
A fiatal férfi a DenníkN információi szerint a Štefan Harabin vezette Vlasť párt egyik 2020-as képviselőjelöltjének, Juraj K.- nak a fia. A 19 éves fiú valószínűleg az apja fegyverével hajtotta végre a kettős gyilkosságot, majd a jelek szerint öngyilkos lett.

Twitter fiókján néhány perccel éjfél előtt tett közzé bejegyzést az „utolsó szavairól”.

Azt írta: „csaótok, találkozunk a másik oldalon”. A fiókját ezután a közösségi oldal blokkolta.

Közzétett bejegyzései és kiáltványa szerint a támadást 2019 óta tervezte. Később egy rasszista indíttatású tömeggyilkosságra is készült a 18 éves amerikai Payton Gendron mintáján, aki idén májusban tíz embert ölt meg Buffalo városában.

(denníkn, újszó)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban