Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

A kormány új miniszterei már nekiláttak a munkának, miközben az ellenzékbe vonult SaS már Igor Matovic leváltását tervezi, mindeközben pedig egy régi politikai vezető a visszatérés gondolatával kacérkodik.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Nemrég kinevezte az új minisztereket Zuzana Čaputová államfő. A gazdasági miniszter Karel Hirman, a külügyminiszter Rastislav Káčer, az igazságügyi miniszter pedig Viliam Karas lett. Az oktatásügyi minisztérium élére ideiglenesen Eduard Heger kormányfő került. Az átalakult kormány új miniszterei már munkához is láttak.

Már az ellenzékben tevékenykedik az egykori kormánypárt, az SaS nem hazudtolta meg magát, a párt blokkolta a parlament ülésének megnyitását. Sulík kijelentette, hogy a pártja direkt mód nem segített megnyitni a múlt hét szerdai parlamenti ülést. Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője pedig jelezte, hogy ezen a héten már elkészülhet az Igor Matovič pénzügyminiszter visszahívásáról szóló anyaguk.

Egyre inkább bizonyságot nyernek azok a pletykák, hogy az egykori kétszeres kormányfő, Mikuláš Dzurinda egy új politikai projekt elindításán dolgozik.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban