Na hlavný obsah

Eltörölné a koncessziós díjakat az SaS

A díjak eltörlését az építkezési különadóról szóló törvény módosításán keresztül szeretnék végrehajtani

Eltörölné a koncessziós díjakat az SaS
Marián Viskupič (SaS) Foto: TASR/Jaroslav Novák

Eltörölné a koncessziós díjakat az SaS. Marián Viskupič és Roman Foltin, a párt képviselőinek módosító indítványa értelmében a koncessziós díjakat a törvényben meghatározott mértékű állami költségvetési hozzájárulással helyettesítenék. A változtatásokat az építkezési különadóról szóló törvény módosításán keresztül szeretnék végrehajtani, amely a Szlovákiai rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt (RTVS) is módosítaná.

Viskupič és Foltin javaslatukat azzal indokolták, hogy a magas infláció idején ez az intézkedés segítené a háztartásokat és a vállalatokat, és egyben csökkentené a bürokratikus terheket.

A módosító javaslat részeként bevezetnék a nemzetközi gázszállításra használt gázvezeték adóját, ami 120 millió euró pluszbevételt jelentene az államháztartásnak.

A Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma (MK) egyelőre nem kívánt érdemben reagálni a javaslatra. Ladislav Bariak, a minisztérium kommunikációs osztályának vezetője csak annyit közölt, hogy készek tárgyalni minden olyan építő jellegű javaslatról, amely az RTVS-nek pénzügyi és műsorszolgáltatási függetlenséget biztosít, és ezzel megerősíti közszolgálati műsorszolgáltatói pozícióját.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban