Na hlavný obsah

Kész tárgyalni az OĽaNO feltételeiről ha Matovič távozik a kormányból

Sulík szerda reggel benyújtotta a lemondását az államfőnek.

Kész tárgyalni az OĽaNO feltételeiről ha Matovič távozik a kormányból
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Az SaS hajlandó tárgyalni az OĽaNO feltételeiről, de csak azután, hogy Matovič lemondott – jelentette ki Richard Sulík, pártja, az SaS által jelölt miniszterekkel közösen tartott kora délutáni sajtótájékoztatón.

Sulík kifejtette, “Igor Matovičnak itt volt az egész nyár, hogy előálljon bármivel. Ezt az időt elvesztegette, nem voltak tárgyalások. Az, hogy ma, egy nappal a határidő után megérkezik a javaslataival, a koalíciós válság szándékos elnyújtása és játszadozás az országgal.” – mondta Sulík, aki, mint kiderült, azért nem vett részt a kormány szerdai ülésén, mert már reggel benyújtotta lemondását az államfőnek.

„Arra kértem pártom minisztereit, hogy ők csak hétfőn kövessék a példámat, ezzel időt adunk Igor Matovičnak, hogy lépjen. Ennek az országnak a problémáját Igor Matovičnak hívják. Ha távozik a miniszteri székből, készek vagyunk tárgyalni az OĽaNO tízpontos javaslatáról” – tette hozzá az SaS elnöke. Zuzana Čaputová államfő délután fél kettőre az elnöki palotába hívta tárgyalni a kormányválság kapcsán Eduard Heger kormányfőt és Boris Kollár házelnököt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban