Na hlavný obsah

2023-ban nem fog jelentősen emelkedni a villamos energia ára a háztartások számára – fogalmazott a kormányfő

Hétfői napon egyeztet a Heger Sulík gazdasági miniszterrel.

2023-ban nem fog jelentősen emelkedni a villamos energia ára a háztartások számára – fogalmazott a kormányfő
Richard Sulík (j) gazdasági miniszter üdvözli Eduard Heger (b) miniszterelnököt a pozsonyi parlamentben, 2022. június 28-án. Foto: TASR/Martin Baumann

A TA3 hírtelevízió vitaműsorában Eduard Heger (OĽANO) egyúttal azt ígérte, hogy a villamos energia árának emelkedése nem fogja követni a piaci áremelkedést. A gázárak esetében keresik a megoldást, és többféle intézkedést készítenek elő – közölte, és ugyanez a cégekre is érvényes. Hétfőn (augusztus 22.) Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterrel is egyeztet a témáról.

A kormányfő az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatos tárgyalásokról azt mondta, hogy készen áll a további tárgyalásokra, és az olyan lehetőségek keresésére, amelyek javítják az alkalmazottak munkakörülményeit. Ugyanakkor figyelmeztetett: az egészségügyben dolgozók béremelése csakis a valós lehetőségeken alapulhat.

Ezzel kapcsolatban arra is rámutatott, hogy például a nővérekre vonatkozó béremelési javaslat az alapfizetések eddigi legnagyobb emelését tartalmazza. Ez átlagban 400 eurós emelést jelent, és hasonló javaslatot dolgoztak ki a mentősök és az orvosok számára is – mondta Heger.

(ma7, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban