Na hlavný obsah

Robert Fico kitalációnak tartja az ellene folyó nyomozást

Kitalált politikai eljárást nem lehet törvényesen lefolytatni a Smer-SD vezetői ellen - jelentette ki Robert Fico, a párt elnöke a közösségi hálón.

Robert Fico kitalációnak tartja az ellene folyó nyomozást
Robert Fico és párttársai a 2022. április 21-én tartott sajtótájékoztatón. Foto: TASR

Azt állítja, ezzel Daniel Lipšic különleges ügyész is tisztában van. Fico szerint Lipšic Maroš Žilinka főügyész nyilatkozatára reagálva nyilvánosan igazolta, mindent megtesz, hogy likvidálja a Smer-SD vezetését és mindenkit, aki a Smerhez köthető.

„Annak ellenére, hogy a főügyész hétfőn (augusztus 1.) leszögezte, hogy a Smer-SD ellen Alkony fedőnévvel indított politikai eljárás során súlyos eljárási késedelem történt, Lipšic a felettesét, Žilinkát, finoman fogalmazva elküldte a fenébe” – jelentette ki Fico.

A szintén meggyanúsított Tibor G. volt országos rendőrfőkapitány szerint a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) egyes ügyészei kényük-kedvük szerint értelmezik a büntetőeljárás szabályait.

A NAKA büntetőeljárása még áprilisban indult az Alkony-ügyben Robert Fico és Robert Kaliňák ellen bűnszervezet létrehozása és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének folytatólagos elkövetése miatt. Norbert B. nyitrai üzletember és Tibor G. volt rendőrtiszt ellen szintén eljárás indult. Hétfőn a rendőrség nyomozója vádemelési javaslatot nyújtott be az ügyben.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban