Na hlavný obsah

Hazai pályán kapott ki a Ferencváros a pozsonyi Slovantól

A mérkőzést a szurkolók rendbontása előzte meg. Egy hét múlva visszavágó a pozsonyi téglamezei stadionban.

Hazai pályán kapott ki a Ferencváros a pozsonyi Slovantól
Foto: TASR/Martin Baumann

2-1-re kikapott a Ferencváros a Slovan Bratislavától a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában kedden este a Groupama Arénában. Sztanyiszlav Csercseszov által vezetett zöld-fehérek szereztek vezetést a 71. percben, majd az utolsó 10 percben a pozsonyiak két gólt is szereztek, amivel megfordították az eredményt. A jövőhéten megrendezésre kerülő visszavágón az id. Vladimír Weiss által vezetett gárda indul előnnyel.

A budapesti mérkőzést szurkolói attrocitások előzték meg. A ferencvárosi csapat szurkolói kemény magja a főváros utcáin keresték a Slovan ultráit a feszültség miatt. Egy szurkoló kővel dobta meg a Slovan csapatát szállító autóbuszt, akit azóta a rendőrség őrizetbe is vett. A mérkőzés közben a Slovan drukkerek lőttek ki egy tűzijátékot a hazai csapat szurkolói közé.

A két csapat szurkolói közötti ellentét 30 éves múltra tekint vissza. 1992 szeptemberében szintén a Bajnokok Ligája selejtezőjében találkozott a két gárda. A Ferencváros szurkolóit a csehszlovák kommandósok támadták meg a pozsonyi Téglamezőn. Sokan ehhez az eseményhez vezetik vissza a két nemzet közötti ellentétek kicsúcsosodását.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban