Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Eddigi legnagyobb válságát éli a kormány, az államfő az alkotmánybírósághoz küldte láttamozásra Igor Matovič inflációsellenes törvénycsomagjának egyes részeit. A volt főügyész rendkívül jól járt egy rendkívül kényes botrányát illetően.

Az SaS bármikor hajlandó tárgyalni az új koalíciós szerződésről, a megbeszélést kész javaslatokkal várja – olvasható abban a levélben, melyet Eduard Heger kormányfőnek küldött Richard Sulík, az SaS elnöke. A levélben megismételte a koalíciós szerződés felmondásának okait, a fő probléma szerinte Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO elnöke.

Zuzana Čaputová az Alkotmánybírósághoz fordul az úgynevezett inflációellenes csomag miatt. “Az elnök döntése megerősítette a fékek és ellensúlyok rendszerének fontosságát a demokráciában. Ez egyértelmű jelzés, hogy a parlament és a kormány nem sértheti meg önkényesen a törvényt“ – mondta Richard Sulík, az SaS vezetője. Szerinte az államfő élt alkotmányos jogköreivel.

Elévülésre hivatkozva a Pozsony I. Járásbíróság leállította a Dobroslav Trnka ellen folyó eljárást a Gorilla-ügyben. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett a végzéssel szemben – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Pavol Adamčiak, a Pozsony I. Járásbíróság szóvivője. A rendőrség tájékoztatása szerint Dobroslav Trnka egy hangfelvételt vett át Marian Kočner üzletembertől, a felvételen üzletemberek, politikusok és az állami szervek képviselőinek beszélgetése hallhatók.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban