Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Megtartották egymás minisztereit a civakodó koalíciós pártok, elbuktak a menesztésükre tett ellenzéki próbálkozások. Pozsonyban és Turócszentmártonban épül uniós pénzből új kórház, illetve bővül a régi. Kérdés, vajon előkerül-e a főügyész fiókjából Fico és Kalinák érdekében a 363-as paragrafus.

Nem tudni pontosan mi állhat Matovič békülékeny váltása mögött, vajon Heger miniszterelnök hatott pénzügyminiszterrére, vagy ez utóbbi ismerte fel, hogy a „leváltósdi” visszafelé is működhet. Mert nem biztos, hogy Matovič ráébredt volna, hogy jelenlegi machinációival minden maradék szimpatizánst is elmar maga mellől és minden rezgő ágat kivág maga alól. Minden esetre sem Samuel Vlčan agrárminisztert, sem Ján Budaj környezetvédelmi minisztert nem sikerült leváltani.

A kabinetnek már korábban foglalkoznia kellett volna a kórházak építésére vonatkozó javaslattal, a tervnek eredetileg június közepére el kellett volna készülnie. A szaktárca végül a pozsonyi Rázsochy és a turócszentmártoni kórház felújítása mellett döntött. Mindkét projektet az újjáépítési tervből kívánják finanszírozni.

Robert Fico, a Smer elnöke, volt kormányfő és Robert Kaliňák volt belügyminiszter a Főügyészséghez fordult az ellenük zajló eljárás megszüntetése érdekében. A 363-as paragrafus lehetőséget ad a főügyésznek az ügyész vagy a nyomozó előkészítő eljárás során hozott döntésének megszüntetésére.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban