Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Elakadt a szociális csomag, online szólalt fel a pozsonyi parlamentben Volodimir Zelenszkij és szabadlábra helyezték Robert Kaliňák egykori belügyminisztert.

A kormánypártoknak szerdán sem sikerült megállapodniuk a szociális csomag elfogadásáról, amellyel a magas infláció hatásait akarják enyhíteni. Az SaS az adóbónusz emelését nem támogatja, de nem is vétózza, a családi pótlék és a gyerekek „szabadidő-utalványainak” elfogadását viszont megvétózta, mert ez adóemeléssel járna.

A Legfelsőbb Bíróság pénteken előzetes letartóztatásból szabadlábra helyezte Robert Kaliňák egykori belügyminisztert. A bíróság a vádat a vádlott ellen felhozott valamennyi vádpontban megalapozottnak tartja, viszont őrizetbe vételére nem találtak indokot.

Online szólalt fel a pozsonyi parlamentben Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök. Az orosz invázió alatt álló ország államfőjének ez a sokadik videóüzenete különböző államok parlamentjeiben. Az ukrán elnök köszönetet mondott Szlovákiának a háború sújtotta országnak nyújtott támogatásokért. A Smer képviselőinek jó része és a szélsőségesek viszont bojkottálták az ukrán elnök felszólalását.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban