Na hlavný obsah

Petíciót kezdeményeznek a fülekiek a vasútállomásért

A Szlovák Államvasutak decemberi menetrendje szerint a gyorsvonatok már csak a helyiek által "Kisállomásnak" hívott megállót fogják használni.

Petíciót kezdeményeznek a fülekiek a vasútállomásért
Foto: Wikipédia

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a fülekiek a városi önkormányzat vezetésével, hogy a jövőben is megálljanak a vonatok a város történelmi nagy állomásán. Költséghatékonyság és időspórolás szempontjából a Szlovák Államvasutak decembertől az utasforgalmat átirányítaná a város ipari területén lévő kisebb állomáshoz, ami nagy érvágást jelentenne Fülek és környéke lakossága számára. A kisebb állomáson ugyanis nincs biztosítva az utazók számára megfelelő infrastruktúra, nem rendelkezik váróteremmel, sem pedig mellékhelységgel.

A Zólyom és Kassa közötti déli vasútvonalon nagy fejlesztéseket kell végrehajtani, többek között a sínpárok cseréjére és a vonal villamosításra van szükség ezen a szakaszon. A szakasz egyes részein a szerelvények csak 50 kilométer/óra maximum sebességre képesek a rossz minőségű pálya miatt. Számtalan fejlesztés lóg a levegőben. A pénzügyminisztérium alatt működő Értéket a Pénzért (ÚHP) osztály határozza meg a beruházásokat, akiknél az állandó pénzügyi szemlélet miatt az emberek utaztatására nem fordítannak elég figyelmet. Az egykor még nemzetközi vonatok által használt vasútvonal fejlesztése mellett, szükség van a déli országrészeken a közúthálózat korszerűsítésére. A lakosság életét jelentősen megkönnyítenné a tervezett új útszakoszok megépítése, azonban ezek megvalósulását rengeteg körülmény befolyásolja. A kormányt rengeteg kritika éri az miatt, hogy Szlovákia déli részén kevesebb invesztíció valósul meg, így a környék nem képes felzárkózni a gazdaságilag fejletebb régiókhoz.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban