Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Az elnök asszony nyugalomra int és óv a pániktól. A Legfelsőbb Bíróság a főügyészt bírálja. Szabadlábra került Kováčik volt különleges ügyész.

Szlovákiát nem fenyegeti közvetlen háborús veszély – mondta Zuzana Čaputová köztársasági elnök az ukrajnai helyzettel kapcsolatban. Zuzana Čaputová megérti az emberek aggodalmát és bizonytalanságát, ám megjegyezte, hogy az országot a NATO és szövetségesei védik, a világ 30 erős országa, amely szövetség védelmére számíthatunk.

Maroš Žilinka főügyész ismét a hírhedt 363-os paragrafushoz nyúlt, eltörölte ugyanis Štefan Žiga meggyanúsításának egy részét a megvesztegetési ügyben. A főügyészség szóvivője megerősítette, hogy Štefan Žigát egy bűncselekménnyel gyanúsítják, a másikat ugyanis a főügyész január 26-án törölte.

Kiengedték a vizsgálati fogságból Dušan Kováčik volt különleges ügyészt. Az információt a vádlott ügyvédje, Erik Magál erősítette meg a TASR-nek. A bíróság több feltételt is szabott, például Dušan Kováčiknak elektronikus nyomkövető eszközt kell viselnie.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban