Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Szlovákiában a közéletet a múlt héten leginkább az védelmi szerződés, az energia- és élelmiszerárak kérdése, valamint az államfő, Zuzana Čaputová, beszéde körül kialakult vita uralta.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Szlovákia képviseletében Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter péntek hajnalban Washingtonban aláírta a védelmi együttműködésről szóló megállapodást. A parlament holnap tárgyal a szerződés végső elfogadásáról.

Zuzana Čaputová múltheti beszédét az elnöki iroda egy szöveges fájlban is elküldte a sajtónak. A beszéd word dokumentumát vizsgálva viszont kiderült, hogy a fájl Tomáš Valášek, a Progresszív Szlovákia parlamenti képviselőjének a számítógépén készült. Ennek okán pedig az államfő semlegességét vitatja el az ellenzék.

Elmaradt az ellenzék által kezdeményezett vita az energiaárakról. A kormánypárti többség leszavazta a vitát. Nem fogadta el a parlament a 200 eurós nyugdíj-kiegészítést sem, amelyet az emelkedő energiaárak és az újabb járványhullám miatt megemelkedett kiadások kompenzálására javasolt a Hlas-SD.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban