Na hlavný obsah

Gröhling: Fico uralni akarja RTVS-t. Šimečka elítéli a művészek elleni támadást

Az ellenzék a kormányt bírálta.

Gröhling: Fico uralni akarja RTVS-t. Šimečka elítéli a művészek elleni támadást
Branislav Gröhling Foto: TASR

Robert Fico kormányfő az ellenőrzése alá akarja vonni az RTVS-t, propagandatévét akar – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Branislav Gröhling, az SaS elnöke a kormányfő kulturális minisztériumban tett ellenőrző látogatására reagálva.

Michal Šimečka, a Progresívneho Slovensko elnöke elítélte a kulturális élet szereplői elleni támadásokat a kormányfő részéről. „A kormányfő és Martina Šimkovičová kulturális miniszter nem válaszolta meg azokat a kérdéseket, hogyan akarnak segíteni a szlovák kultúrán.

Ehelyett az újságírókat, a kisebbségeket, az RTVS-t támadták, amelyből félretájékoztató médiát akarnak csinálni” – mondta Gröhling. René Parák, az SaS kulturális szakértője hozzátette, a sajtótájékoztatón nem derült ki semmi a tárca stratégiájáról.

Šimečka Fico kijelentései kapcsán rámutatott, hogy a kultúrát nem lehet „nemzeti”, „szlovákellenes”, „transzszexuális” és „elfajzott” kategóriákba sorolni. Hozzátette, tiszteletet érdemel a szlovák kulturális élet minden képviselője, akik a nehéz körülmények ellenére továbbra is szabadon alkotnak, foglalkoznak a közügyekkel és sokan közülük külföldön is képviselik a szlovák kultúrát – mondta Šimečka.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban