Na hlavný obsah

A KDH arra kéri az EB-t, ne függessze fel a helyreállítási terv pénzeszközeit

A kereszténydemokrata párt nem szeretné, hogy az Európai Bizottság belekeveredjen a Különleges Ügyészi Hivatallal kapcsolatos belső vitákba.

A KDH arra kéri az EB-t, ne függessze fel a helyreállítási terv pénzeszközeit
Milan Majerský, a KDH elnöke. Foto: TASR/Milan Kapusta

A Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) levélben fordult az Európai Bizottsághoz, (EB) és Ursula von der Leyenhez, a bizottság elnökéhez, és azt kéri, határozottan utasítsák el az ügyészségen történt változások miatt Szlovákiát érintő esetleges pénzügyi büntetésre vonatkozó megfontolásokat, és tartsák tiszteletben Szlovákia szuverenitását.

Elutasítja, hogy az EB belekeveredjen a Különleges Ügyészi Hivatallal kapcsolatos „belső vitákba“. Ezt keddi sajtótájékoztatójukon mondták a mozgalom képviselői.

„Nem akarjuk, hogy a kormány baklövései miatt az embereket büntessék“ – mondta Milan Majerský, a mozgalom elnöke, és hozzátette, a helyreállítási tervből származó támogatás nélkül Szlovákia elszegényedik.

Az ellenzék „progresszív részével“ sem ért egyet a KDH, a mozgalom véleménye szerint indokolatlanul belerángatja az Európai Bizottságot az ország belügyeibe.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban