Na hlavný obsah

Az ellenzék szerint a kormány veszélybe sodorta a helyreállítási tervből származó pénzek felhasználását

A volt miniszterelnök-helyettes szerint Szlovákia sosem volt még ilyen közel, hogy az Európai Unió leállítsa a kifizetéseket.

Az ellenzék szerint a kormány veszélybe sodorta a helyreállítási tervből származó pénzek felhasználását
Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke. Foto: TASR

Az ellenzék a kormányt bírálja, mivel szerinte veszélybe sodorta a helyreállítási tervből származó pénzek felhasználását.

A Progresszív Szlovákia (PS) felszólítja Robert Fico (Smer-SD) kormányfőt, hogy kezdjen el tárgyalni a helyzetről Brüsszelben, és vállalja a felelősséget.

Veronika Remišová (Slovensko, KÚ, Za ľudí) parlamenti képviselő szerint Szlovákia sosem volt még ilyen közel a kifizetések leállításához. Az ellenzék ezzel arra a levélre reagált, amelyet az Európai Bizottság küldött a szlovák kormánynak.

Remišová szerint a levélből egyértelmű, hogy a bizottságnak nagyon részletes áttekintése van arról, hogy mi történik Szlovákiában.

„Az Európai Bizottságnak kétségei vannak afelől, hogy Szlovákia hatékonyan tudja ellenőrizni azt, hogy az európai pénzeket nem lopják-e szét” – jelentette ki a volt kormányfőhelyettes.

Michal Šimečka, a PS elnöke és a parlament alelnöke szerint több mint hárommilliárd euró értékű befektetés került veszélybe.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban