Na hlavný obsah

Putyin sohasem hagyja Ukrajnát békében élni

Interjú Alexander Dulebával.

Putyin sohasem hagyja Ukrajnát békében élni
Alexander Duleba Foto: TASR/Jakub Kotian

Április 11-én Nagymihályban tárgyaltak a szlovák és ukrán kormány képviselői. Szlovákia szeretné, ha Ukrajna minél előbb az Európai Unió tagja lehetne és ez elé biztosan nem fog akadályokat gördíteni – mondta a tárgyalásokat követően Robert Fico szlovák kormányfő, aki az uniós tagságot Ukrajna további békés fejlődése garanciájának tekinti.  

A békés fejlődésre Ukrajnának azonban még várnia kell. Csaknem 800 napja tart Putyin háborúja keleti szomszédunk ellen, naponta érkeznek hírek harcokról, civil célpontok elleni súlyos támadásokról, az infrastruktúra következetes pusztításáról.

Alexander Duleba ruszin nemzetiségű szlovák politológus, a nyolcvanas években Kijevben végezte egyetemi tanulmányait. Évtizedek óta foglalkozik a térség történelmével, gazdasági, katonai kérdésekkel.

Szlovákiai Külpolitikai Társaság elemzőjét először arról kérdezte H. Rudas Dóra a szombati Reggeli műsorában, mi a jelentősége, célja annak, hogy az elmúlt hetekben az ukránok drónokkal támadtak orosz területeket. Alexander Duleba magyar hangja Jakubecz László.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban