Na hlavný obsah

Fődíjjal távozott Pozsonyból is a Magyarázat mindenre

A pozsonyi premieren a stábtagokkal beszélgettünk.

Fődíjjal távozott Pozsonyból is a Magyarázat mindenre
Foto: TASR/Dano Veselský

A pozsonyi Febiofest Nemzetközi Filmfesztiválról is a fődíjjal távozott a Magyarázat mindenre című magyar film, amelynek szlovákiai premierje március 15-én zajlott a Febiofest keretein belül.

A film rendezője Reisz Gábor, s a világpremierre még szeptemberben a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon került sor, ahol a film nem mellesleg fődíjat is nyert.

Az összeállításban Reisz Gáboron rendezőn túl a film producerével, Berkes Júliával, és a film szereplőivel, Adonyi-Walsh Gáspárral,  Kizlinger Lillával és Znamenák Istvánnal beszélgettünk.  Ahogy a film, úgy a beszélgetések témája is a politikailag megosztott társadalom.

De halljuk az összeállításban a film szlovákiai producerét, Prikler Mátyást az MPhilms vezetőjét is, hiszen az alkotást a szlovák Audiovizuális Alap is támogatta.

A nézők a szlovákiai premier után március 21-től láthatják a Magyarázat mindenre című filmet a hazai mozikban, szlovákiai forgalmazója a Filmtopia. 

Reisz Gábor rendezővel, Berkes Júlia producerrel, a film szereplőivel, Adonyi-Walsh GáspárralKizlinger Lillával és Znamenák Istvánnal, valamint a film szlovákiai koproducerével, Prikler Mátyással Kuklis Katalin beszélgetett a Nappaliban.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Nappali rovatban