Na hlavný obsah

A Magyarázat mindenre című magyar-szlovák film nyerte a Febiofestet

A Magyarázat mindenre című új magyar-szlovák film a nyerte a pozsonyi Febiofest Nemzetközi Filmfesztivál játékfilmversenyének fődíját.

A Magyarázat mindenre című magyar-szlovák film nyerte a Febiofestet

A film, amelynek fő témája a megosztott társadalom, felkeltette a nemzetközi zsűri figyelmét: Roberto Cueto (San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál, Spanyolország), Joshua Jádi (Cottbusi Nemzetközi Filmfesztivál, Németország) és Marion Czarny (FIPADOC dokumentumfilm-fesztivál, Franciaország).

„Egy látszólag triviális, mindennapi helyzet az Európát aktuálisan érintő politikai feszültségek elemzését indítja be. A díjról azért döntöttünk, mert az alkotók ötletes struktúrán keresztül, különböző nézőpontokból, humorral és érzékenységgel tárgyalnak egy ellentmondásos témát“

– indokolta döntését a zsűri.

Európa közepén volt a címe a játékfilmszekciónak, amelyben tíz film versenyzett a V4-es országokból, Ausztriából és Ukrajnából.

A Magyarázat mindenre című film a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orizzonti szekciójának fődíját is elnyerte. Szlovákiai koproducere Prikler Mátyás és cége, az MPhilms. A film létrejöttét az Audiovizuális Alap támogatta. Március 21-én kerül a szlovákiai mozikba a film, forgalmazója a Filmtopia.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Kultúra | Tudomány rovatban