Na hlavný obsah

Közbeszerzési csalás gyanúja miatt indult vádemelés Rastislav Trnka és Gyimesi György ellen

A Speciális Ügyészség szerint túlzott jogi szolgáltatásokra vonatkozó szerződéseket kötöttek az érintettek.

Közbeszerzési csalás gyanúja miatt indult vádemelés Rastislav Trnka és Gyimesi György ellen
Foto: TASR

Néhány nappal ezelőtt a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség rendőrei közbeszerzési csalással vádolták meg Rastislav Trnkát, Kassa megye elnökét és az ügyvédjét, Iveta Rajtákovát is, valamint Gyimesi György volt országgyűlési képviselőt, a Szövetség párt jelenlegi elnökhelyettesét.

A vád állítólag a kassai járásban végzett munkájával és jogi tevékenységével kapcsolatos.

Az újabb vádakat kedden jelentették be a Speciális Ügyészség ügyészei. A vádlottak nevét azonban nem közölték.

„Március 7-én további három személy – köztük kassa megye elnöke, a nemzetgyűlés volt tagja – ellen emeltek vádat“ – tájékoztatott Ondrej Repa ügyész.

Elmondása szerint túlárazott jogi szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről volt szó.

Gyimesi a következőképpen reagált az ellene felhozott vádakra: „Ez teljesen őrültség. Valaki nagyon nagy pluszmunkát végzett, nyilván azért, mert otthagytam az OĽANO-t. Két hónapig dolgoztam a megyénél, rangidős voltam, és nem is döntöttem nagy dolgokról. Mindenesetre jelenleg nem tudok az ügyről semmit, senki sem hívott fel, és még semmit sem kézbesítettek nekem“. – nyilatkozta Gyimesi.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke törvénytelennek és abszurdnak tartja a közbeszerzések ügyében indult eljárást – fogalmazott közleményében Katarína Strojná, a megyeelnök szóvivője.

„Az eljárás törvénytelen, ezért feljelentést tettünk. Semmiféle kár nem keletkezett, nem is keletkezhetett.“ – válaszolta a megyeelnök szóvivője.

(aktuality, pluska, tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban