Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

A Fico-kormány Büntető Törvénykönyvre vonatkozó módosításainak nagy részét blokkolta az alkotmánybíróság. Ebben a hónapban köztársasági elnököt választ az ország, és nemsokára láthatjuk a tv-vitákban, hogy ki milyen elképzelésekkel venné át a legfőbb közjogi méltóság pozícióját. Fontos politikai tudományos konferenciát tartott a Fórum Kisebbségkutató Intézet.

Bár a SMER, a Hlas és az SNS kormányzó hármasa mindent megtett azért, hogy bojkottálja az Alkotmánybíróságot a Büntető törvénykönyv reformjával kapcsolatos döntés meghozatalakor, a taláros testület nem hagyta, hogy a bürokraták ily módon beleavatkozzanak a munkájukba.

Március 23-án köztársasági elnököt választ az ország, és nemsokára láthatjuk a tv-vitákban, hogy ki milyen elképzelésekkel venné át a legfőbb közjogi méltóság pozícióját.

A Fórum Kisebbségkutató Intézet március első napján A szlovákiai magyarok politikai magatartása 2020–2023 című elemző, értékelő konferenciát tartott, amely elsősorban a szeptemberi parlamenti választásokkal foglalkozott.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban