Na hlavný obsah

AKO felmérés: Harabin szavazói a második körben Pellegrinit támogatnák

Azoknak a választóknak a nagy része, akik az elnökválasztás első fordulójában Štefan Harabinra voksolnának, a második körben Peter Pellegrinit támogatná, derül ki az AKO felméréséből.

AKO felmérés: Harabin szavazói a második körben Pellegrinit támogatnák
Foto: TASR/Pavol Zachar

A JoJ televízió számára, február elején, ezer polgár megkérdezésével készített felmérés arra irányult, hogy az egyes jelöltek támogatói kire szavaznának a második körben. Az első körben Peter Pellegrininek 39 százalékot, Ivan Korčoknak pedig 37 százalékot mért az AKO.

Harabin 8 százalékot kapna, az ő választóinak 65 százaléka a második körben Pellegrinire szavazna. Igor Matovič az első körben nem egész 5 százalékot szerezne, a választóinak több mint fele szavazna a második körben Korčokra.

Ján Kubišnak az AKO az első körben 3 százalékot mért, a választóinak 45 százaléka szavazna második körben Korčokra, de 41 százalék Pelleginre.

Forró Krisztián esetében, aki az első körben közel 2 és fél százalékot kapna, a választói 70 százaléka Pellegrinit támogatá.

Patrik Dubovskýnak nem egész 2 százalékot mértek, az ő választói a második körben Korčokot támogatnák.

Marián Kotleba nem egész egy százalékos szavazóbázisa a második körben Pellegrinire adná a voksát. Milan Náhliknak 0,6 tized százalékot mértek, ezek a választók a második körben Korčokot támogatnák.

(SITA)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban