Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

A korrupciós és gazdasági bűncselekmények büntetési tételét csökkentő BTK módosítást tovább forgatná a kormány, így viszont az alkotmánybíróságnak fogy a tere a véleményezéshez. Úgy tűnik a kormányfő megtalálta a módját annak, hogy a többszörösen bűnvádi eljárás alá vont egykori főrendőr, Tibor Gašpar fia legyen a SIS vezetője. Magyar Szövetség bemutatta az EP választási listáját.

Tovább csavarodik a Büntető törvénykönyv története. Robert Fico a nemi erőszakot érintő passzus esetébe kénytelen volt visszalépni és megtartani az eddig elévülési időszakot. Zuzana Čaputová államfő ugyanakkor obstrukciónak tartja, hogy a kormány nem tette közzé a Btk. módosítását a Szlovák Köztársaság törvénygyűjteményében.

Robert Fico miniszterelnök az RTVS Sobotné dialógy című műsorában úgy nyilatkozott, szerinte a SIS igazgatónak a koalícióhoz közel álló szemények kell lennie. A miniszterelnök úgy gondolja, Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek nincs oka arra, hogy ne nevezze ki Pavol Gašpart, a több bűncselekményben is vád alatt álló egykori országos rendőrfőkapitány Tibor Gašpar fiát.

Berényi József vezeti majd a Magyar Szövetség európai parlamenti választási listáját – nyilatkozta szombati sajtótájékoztatóján a párt elnöke, Forró Krisztián. Forró szerint listájukat tehetséges politikusokból, szakértőkből és fiatalokból állították össze. A pártelnök azt is kiemelte, hogy jelöltjeik harmada nő.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban