Na hlavný obsah

Robert Fico szerint az SIS igazgatójának a koalícióhoz közel álló személynek kell lennie

Robert Fico miniszterelnök az RTVS Sobotné dialógy című műsorában úgy nyilatkozott, szerinte a SIS igazgatónak a koalícióhoz közel álló szemények kell lennie. A miniszterelnök úgy gondolja, Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek nincs oka arra, hogy ne nevezze ki Pavol Gašpart, a több bűncselekményben is vád alatt álló egykori országos rendőrfőkapitány Tibor Gašpar fiát.

Robert Fico szerint az SIS igazgatójának a koalícióhoz közel álló személynek kell lennie
Robert Fico Foto: SITA

Arra a kérdésre, hogy a Büntetőtörvénykönyv módosítás mikor kerül a Törvénytárba, Fico nem válaszolt egyértelműen, ellenben bírálta az államfőt, amiért Alkotmánybíróságon támadta a módosítást. Egyben kijelentette, hogy minden jogi lehetőséget felhasználnak annak érdekében, hogy a módosítás hatályba léphessen.

A miniszterelnök Ján Kuciak oknyomozó újságíró hat évvel ezelőtti meggyilkolásával kapcsolatban azt mondta, a rendőrségnek vissza kellene térnie az eddig nem vizsgált verziókhoz is, egyben kiemelve, hogy ehhez, szavaival élve „rendet kell tenni a NAKA körül“.

Végezetül szóba került a 13.havi nyugdíjak kérdése is, Fico szavai szerint ugyanis az Európai Bizottság vissza akarja fogni a szlovákiai életszínvonal növekedését, mindezt pedig abból vezette le, hogy a szervezet figyelmeztetéseket fogalmazott meg az állami költségvetés túlterhelődésével kapcsolatban.

(rtvs)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban