Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

A parlament elfogadta a Büntető törvénykönyv módosítását, a köztársasági elnökön a sor, hogy miként határoz a törvénycsomagról. A kulturális miniszter elleni petíció elért a parlamentig is, bizalmatlansági indítvánnyal próbálkozik az ellenzék. Vajon mi lesz a Kisebbségi Kulturális Alap sorsa?

A parlamenti képviselők múlt hét csütörtökön este jóváhagyták a sokat bírált Büntető törvénykönyv módosítását. A legfontosabb változás, hogy megszűnik a Speciális Ügyészi Hivatal. A parlament gyorsított eljárásban tárgyalt a törvényről, de a vita már hetek óta tart. Zuzana Čaputová valyon közbelép?

Hétfőn reggel 9 órakor kezdődik a Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülés. A kulturális miniszter visszahívására irányuló indítványt ellenzéki képviselők nyújtották be.

Hivatalosan is bejelentette terveinek megváltoztatását a kulturális tárca, egyelőre nem kerül sor a Kisebbségi Kulturális Alap, a Művészeti Alap, valamint az Audiovizuális Alap összevonására.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban