Na hlavný obsah

Orbán Viktor alkotmánymódosítást kezdeményez a kegyelmi ügy miatt

„Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem. Ez a személyes meggyőződésem” - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán megosztott videóban csütörtökön délután.

Orbán Viktor alkotmánymódosítást kezdeményez a kegyelmi ügy miatt
Orbán Viktor Foto: SITA/AP

„A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson” – mondta Orbán, hozzátéve: ideje rendezni ezt a kérdést.

Novák Katalin magyar államfő a pápalátogatás ürügyén kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját, vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását.

Az ellenzéki pártok közül a DK és az MSZP megfosztási eljárást kezdeményez Novák ellen, előbbi az államfő lemondását követelve aláírásgyűjtést is indított. A Momentum tüntetést szervez péntek estére a Sándor-palota elé, a Párbeszéd pedig törvénymódosításban írná elő, hogy a kegyelmi döntések indoklását a jövőben kötelezően nyilvánosságra kelljen hozni.

(Telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban