Na hlavný obsah

Számos személyi változást hagyott jóvá a kormány

Az SNS posztot adott Gabriela Matečná számára, aki agrárminiszterként állítólag Martin Kvietik üzletemberhez köthető. A kormány jóváhagyta Matečná számára a környezetvédelmi minisztériumban a szokatlan harmadik államtitkári posztot. A minisztériumokban általában csak két államtitkár van - írja a dennik.n.

Számos személyi változást hagyott jóvá a kormány
Foto: SITA/Jana Birošová

A lap arról is ír, hogy Katarína Roskoványi, akiről Marián Kočner azt írta, hogy 100 százalékban számít rá a Legfőbb Ügyészségen, az igazságügyi minisztériumba kerül.

Martin Vojtašovič, a legnagyobb cseh fegyverkereskedő, Michal Strnad cégének volt ügyvezetője, a védelmi minisztériumba kerül.

Martin Nemkyt, a Smer parlamenti képviselőjét, aki a befolyásos Bödör családhoz köthető, a Statisztikai Hivatal elnökévé nevezték ki.ű

Őt Richard Glück váltja majd a parlamentben, aki Igor Matovićot arcon ütötte az autójában, amikor az megzavart egy Smer-tüntetést.

Az Egészségügyi Felügyelet vezetője, Renata Bláhová távozik, Michal Palkovič volt egészségügyi miniszter kerül a helyére.

A Földmérési és Kataszteri Hivatal vezetője Iveta Rajčániová lesz, aki az LMBTI+ felvonulásokat „liberális atrocitásoknak“ nevezte – olvasható a dennik-n-en.

(dennik.n)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban