Na hlavný obsah

A Slovensko szerint nem a választóknak, hanem az oligarcháknak tett ígéretét teljesíti a kormány

A kormánykoalíció mindent megtesz, hogy teljesítse az oligarcháknak tett ígéretét és büntetlenséget biztosítson nekik - jelentette ki a kormány 100 napját értékelve Igor Matovič, a Slovensko elnöke. Hozzátette, hogy az olcsóbb élelmiszerekre és az energiaárakra vonatkozó ígéretek nem teljesültek.

A Slovensko szerint nem a választóknak, hanem az oligarcháknak tett ígéretét teljesíti a kormány
Igor Matovič, a Slovensko mozgalom elnöke egyik akciója a parlamentben. "Lelkiismeret nélküli hazug" áll a táblán melyet Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök felé mozog. Foto: SITA/Milan Illík

A mozgalom szerint a kormány a valaha volt legrosszabb költségvetést állította össze, és ezzel kapcsolatban megtéveszti az uniós intézményeket is. Matovič a konszolidációs csomagot is kritizálta.

Roman Mikulec szerint Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) több törvényt is megsértett, emellett a migrációval riogatott, majd egyetértett a közös európai megoldással. Bírálta a belügyminiszter által végrehajtott személycserék módját is.

Ľubomír Galko kijelentette, a kormány elutasítja a felesleges muníció elajándékozását Ukrajnának, és bírálta, hogy Robert Kaliňák védelmi miniszter „szép csendben” megemelte a részben vagy teljes egészében állami tulajdonú hadiipari cégek alaptőkéjét. Galko szerint az intézkedést átláthatatlan módon hajtották végre.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban