Na hlavný obsah

Elejétől fogva keményen dolgozunk, mondják 100 nap után a miniszterek

Elejétől fogva keményen dolgozunk, mondják a kormány első 100 napja után a miniszterek, akik a kabinet csütörtöki ülése előtt nyilatkoztak.

Elejétől fogva keményen dolgozunk, mondják 100 nap után a miniszterek
Az újonnan beiktatott kormány 2023. október 25-én. Foto: SITA/Jana Birošová

Denisa Saková (Hlas-SD) gazdasági miniszter fő feladatának azt tekintette, hogy a tavalyi év végéig stabilizálja az energiaárakat, és kompenzálják a háztartásokat és a veszélyeztetett szubjektumokat.

Peter Kmec (Hlas-SD) uniós alapokért és a helyreállítási tervért felelős miniszterelnök-helyettes azt mondta: „Folytatjuk a helyreállítási terv elemzését, beindítottuk az együttműködést Ukrajnával, és nagyon pozitív lépéseket teszünk a tudomány és a kutatás támogatása terén”.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter megjegyezte, ő nem kapott 100 napot, röviddel a kinevezése után próbát tettek a parlamenti visszahívására.

Erik Tomáš (Hlas-SD) munkaügyi miniszter úgy véli, sikerült az emberek javát szolgáló törvényeket elfogadni, ilyen a 13. nyugdíj, 300 euró minden nyugdíjasnak, a jelzáloghitelek bonifikálása, járulékkedvezmény az élelmiszeriparnak vagy a szociális intézményeknek nyújtott segítség.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban