Na hlavný obsah

Fico támogatásáról biztosította Šimkovičová kulturális minisztert

Robert Fico miniszterelnök támogatásáról biztosította Martina Šimkovičová kulturális minisztert. Ezt a kabinet ülése után jelentette ki.

Fico támogatásáról biztosította Šimkovičová kulturális minisztert
Foto: SITA/Úrad vlády SR

Fico a petíciót hétköznapi politikai eszköznek tartja. „Az előző kormánnyal ellentétben mi tiszteletben tartjuk a petíciós jogot. Nem látok okot arra, hogy a miniszter asszonyt bármilyen szinten felelősségre vonjuk“ – mutatott rá. Szerinte Šimkovičová teljesíti a kormányprogramot.

A kulturális miniszter lemondását követelő petíciót közel 170 000-en írták alá. A felhívás kezdeményezői azzal vádolják Šimkovičovát, hogy autokratikusan vezeti a minisztériumot, nem érdekli a szakmai vita, és intézkedései ellentmondanak az elfogadott kulturális stratégiának. A minisztérium hivatalos kommunikációs csatornáin keresztül tett diszkriminatív és félrevezető kijelentéseire is rámutatnak.

A minisztérium büntetőjogi panaszt nyújtott be a főügyészséghez a petícióval összefüggésben. Ennek oka az elektronikus petíció manipulációjának, valamint az aláírók személyazonossága és száma meghamisításának gyanúja.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban