Na hlavný obsah

Lipšic: Leállították a nyomozást a Váralja utcai lövöldözés ügyében

Leállították a nyomozást a pozsonyi, Váralja utcai lövöldözés ügyében. A 2022 októberében történt terrortámadásban ketten meghaltak, bebizonyosodott, hogy a támadó Juraj K. volt - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Daniel Lipšic különleges ügyész.

Lipšic: Leállították a nyomozást a Váralja utcai lövöldözés ügyében
Daniel Lipšic különleges ügyész. Foto: SITA/Milan Illík

„A bűncselekményt rendkívüli hidegvérrel követte el, valójában kivégzésről volt szó” – tette hozzá. Lipšic megerősítette, hogy a támadó eredeti célpontja Eduard Heger akkori kormányfő volt, de mivel nem tudott a közelébe férkőzni, „a B tervet hajtotta végre”.

A támadást terrorista cselekménynek minősítették a hatóságok. A kettős gyilkosság Pozsony központjában, az LMBTQ+ közösséghez tartózók által látogatott bár előtt történt. Két férfi a helyszínen meghalt, egy nő megsebesült. A tettes elmenekült a helyszínről.

A rendőrség másnap reggel holtan talált rá, öngyilkosságot követett el. A támadó hozzátartozóját a fegyvertartás szabályainak megszegése miatt találták bűnösnek, és a vétségekről szóló törvény alapján szabták ki a büntetését, valamint bevonták a fegyvertartási engedélyét.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban