Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Március második felében dönthetünk arról ki váltsa az elnöki székben Zuzana Čaputovát. Az év leghidegebb időszaka van lassan mögöttünk, a kormányellenes tüntetések ennek ellenére tovább tüzelődtek, kérdés viszont, hogy hol állnak a magyarok? Volt min rágódnia a közvéleménynek az elmúlt néhány napban, a kormányfő lakásvásárlása és az SNS elnökének autóbalesete folyamatosan téma volt.

Március 23-án, szombaton tartják Szlovákiában a közvetlen államfőválasztás első fordulóját. Ha szükség lesz rá, a második fordulót április 6-án, ugyancsak szombaton tartják. A jelölteknek további 21 napja van az indulás bejelentésére, ehhez 15 képviselő vagy 15 ezer állampolgár aláírását kell összegyűjteniük.

Továbbra sem hajlandó a Szövetség állást foglalni abban, hogy a kormány és az ellenzék harcában ki mellé áll. Az idei évet egy húszezres megmozdulás nyitotta Forró Krisztián ennek ellenére, továbbra is vár valamire, amit eddig nem igazán körvonalazott.

Robert Fico kormányfő tavaly év végén egy 135 négyzetméteres lakást vásárolt hatalmas terasszal a Szociális Biztosító volt igazgatójától a pozsonyi Kálvária alatt épült lakótömb legfelső emeletén. A csütörtöki nap folyamán autóbalesetet szenvedett Andrej Danko a Szlovák Nemzeti Párt elnöke és a parlament alelnöke, aki viszont elhajtott a helyszínről. Ha bebizonyosodik, hogy Danko törvényt sértett, akkor Pellegrini szerint reagálnia kellene a helyzetre az SNS elnökének.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban