Na hlavný obsah

Az a törekvésünk, hogy újjáélesszük a V4 erejét és dinamizmusát – jelentette ki Fico

A Visegrádi Négyek egy nagyon fontos formátum, és a jövőben is az marad, de dinamizmusa nagyban függ az elnöklő ország hozzáállásától. Erre Robert Fico miniszterelnök a TASR-nek adott interjújában mutatott rá. Megerősítette, kormánya idején Szlovákia arra törekszik majd, hogy a V4 erejét és cselekvőképességét újjáélessze.

Az a törekvésünk, hogy újjáélesszük a V4 erejét és dinamizmusát – jelentette ki Fico
Foto: SITA/AP

Emlékeztetett arra, hogy a Visegrádi Négyek elnökségét jelenleg Csehország tölti be. Elmondta, hogy többször kérte Petr Fiala cseh miniszterelnököt, hívja össze a V4-et, aki ezt egy későbbi időpontban kívánja megtenni. „Ezt tiszteletben tartom“ – mondta Fico.

A szlovák kormányfő még nagyobb figyelmet kíván fordítani a mindhárom miniszterelnökkel folytatott kétoldalú megbeszélésekre, mivel meggyőződése, hogy a közös fellépés segíthet abban, hogy mindegyikük elő tudja mozdítani az EU-n belüli pozícióját.

Fico továbbá hangsúlyozta Szlovákia európai uniós és NATO-tagságának megkérdőjelezhetetlenségét. Ugyanakkor úgy véli, az ország külpolitikája nem lehet egyoldalúan nyugat-orientált.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban