Na hlavný obsah

A cseh rendőrség azonosította a prágai lövöldözés összes áldozatát, nincs köztük külföldi

A cseh rendőrség azonosította a prágai Károly Egyetemen csütörökön történt lövöldözés összes áldozatát. Vít Rakušan belügyminiszter a ČT24 műsorában elmondta, hogy az áldozatok száma 13, az elkövető a tizennegyedik halott. Elmondása szerint az áldozatok között nincs külföldi állampolgár.

A cseh rendőrség azonosította a prágai lövöldözés összes áldozatát, nincs köztük külföldi
Foto: SITA/AP

Hozzátette, erősen valószínű az a nyomozati verzió, hogy a támadó egyben a klánovicei erdőben holtan talált férfi és gyermeke gyilkosa is.

A lövöldözés egyik áldozata a Zenetudományi Intézet igazgatója. „Mély sajnálattal közöljük, hogy a tegnapi reményteli hír sajnos nem igazolódott be. A családtól kapott ellenőrzött információk alapján és az ő engedélyükkel közöljük, hogy kolléganőnk, a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Kara Zenetudományi Intézetének igazgatója, Lenka Hlávková nem élte túl a tegnapi támadást“ – írta az intézet pénteken a Facebookon.

A rendőrség pénteken országos elővigyázatossági intézkedéseket hozott a tragikus incidenssel kapcsolatban, az iskolák és egyéb könnyű célpontok körül felfegyverzett rendőrök ügyelnek a közbiztonságra. Kijelentették, hogy bár nincsenek információik semmilyen konkrét fenyegetésről, a közösségi médiában olyan reakciókkal is találkoztak, amelyek inspiratívnak tekintették a tragikus eseményeket.

Néhány poszt szerzője ellen valószínűleg büntetőeljárás indul – jelezte a rendőrség.

A Károly Egyetemen pénteken szünetel az oktatás, és töröltek minden olyan rendezvényt, amelyen 20 személynél többen vehetnek részt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban